W skład Katedry Biotechnologii i Ogólnej Technologii Żywności wchodzi Zespół Biotechnologii (pierwsze pietro) oraz Zespół Ogólnej Technologii Żywności (parter). Zespół Biotechnologii tworzy 9 pracowników naukowo-dydaktycznych, trzech techników oraz doktoranci, natomiast w skład Zespołu Ogólnej Technologii Żywności wchodzi 10 pracowników naukowo-dydaktycznych, trzech techników i doktoranci. Katedrę tworzą absolwenci różnych kierunków i specjalności, co pozwala nam na systemowe i interdyscyplinarne ustosunkowanie się do realizowanych projektów badawczych i dydaktycznych.
W naszej pracy dydaktycznej kierujemy się wiedzą i doświadczeniem, a pracownicy charakteryzują się entuzjazmem i dużą dawką cierpliwości. W realizowanych przez nas badaniach wykazujemy się profesjonalizmem i kreatywnością. Nasze doświadczenie obejmuje realizację kilku projektów badawczych, a także współpracę z przemysłem i innymi jednostkami naukowymi. Studentów pragnących realizować pracę inżynierska lub magisterską zapraszamy do zapoznania się z naszą jednostką za pomocą prezentacji.
Aktualizacja: 09.06.2023 (ŁB)

dr hab. inż. Bożena Stodolak, prof. URK

prof. dr hab. inż. Krzysztof Surówka

prof. dr hab. inż. Krzysztof Żyła

dr hab. Robert Duliński, prof. URK

dr hab. Maja Grabacka, prof. URK

dr hab. inż. Magdalena Michalczyk, prof. URK

dr hab. Magdalena Mika, prof. URK

dr hab. Małgorzata Pierzchalska, prof. URK

dr hab. inż. Anna Starzyńska-Janiszewska, prof. URK

dr hab. Agnieszka Wikiera, prof. URK

dr Magdalena Witek, prof. URK

dr hab. Joanna Banaś

dr Łukasz Byczyński

dr inż. Grzegorz Fiutak

dr inż. Ireneusz Maciejaszek

dr Iwona Tesarowicz

dr inż. Agnieszka Zawiślak

mgr Kinga Jarosz

mgr Magdalena Kocoł

mgr inż. Dagmara Poniewska

mgr Agata Wojciechowska

Grażyna Cebula