W skład Katedry Biotechnologii i Ogólnej Technologii Żywności wchodzi Zespół Biotechnologii (pierwsze pietro) oraz Zespół Ogólnej Technologii Żywności (parter). Zespół Biotechnologii tworzy 9 pracowników naukowo-dydaktycznych, trzech techników oraz doktoranci, natomiast w skład Zespołu Ogólnej Technologii Żywności wchodzi 10 pracowników naukowo-dydaktycznych, trzech techników i doktoranci. Katedrę tworzą absolwenci różnych kierunków i specjalności, co pozwala nam na systemowe i interdyscyplinarne ustosunkowanie się do realizowanych projektów badawczych i dydaktycznych.
W naszej pracy dydaktycznej kierujemy się wiedzą i doświadczeniem, a pracownicy charakteryzują się entuzjazmem i dużą dawką cierpliwości. W realizowanych przez nas badaniach wykazujemy się profesjonalizmem i kreatywnością. Nasze doświadczenie obejmuje realizację kilku projektów badawczych, a także współpracę z przemysłem i innymi jednostkami naukowymi. Studentów pragnących realizować pracę inżynierska lub magisterską zapraszamy do zapoznania się z naszą jednostką za pomocą prezentacji.
Aktualizacja: 11.04.2024 (ŁB)
dr hab. inż. Bożena Stodolak, prof. URK
prof. dr hab. inż. Krzysztof Surówka
prof. dr hab. inż. Krzysztof Żyła
dr hab. Robert Duliński, prof. URK
dr hab. Maja Grabacka, prof. URK
dr hab. inż. Magdalena Michalczyk, prof. URK
dr hab. Magdalena Mika, prof. URK
dr hab. Małgorzata Pierzchalska, prof. URK
dr hab. inż. Anna Starzyńska-Janiszewska, prof. URK
dr hab. Magdalena Witek, prof. URK
dr hab. Joanna Banaś
dr Łukasz Byczyński
dr inż. Grzegorz Fiutak
dr inż. Ireneusz Maciejaszek
dr Iwona Tesarowicz
dr inż. Agnieszka Zawiślak
dr inż. Dagmara Poniewska
mgr inż. Samanta Bury
mgr Magdalena Kocoł
mgr Agata Wojciechowska
Grażyna Cebula
Joanna Piekarczyk