Dydaktyka

Obecnie pracownicy Katedry Biotechnologii Żywności przygotowują i prowadzą zajęcia dla studentów kierunków: Technologia Żywności i Żywienia Człowieka, Dietetyka, Jakość i Bezpieczeństwo Żywności oraz Browarnictwo na Wydziale Technologii Żywności, a także zajęcia dla kierunku Biotechnologia - studiów międzywydziałowych. Poniżej znajduje się lista niektórych zajęć, którym patronuje nasza katedra:

  • Bioaktywne składniki żywności
  • Biochemia
  • Biochemia żywności
  • Biotechnologia w produkcji i analityce witamin
  • Biotechnologia witamin
  • Biotechnologia żywności
  • Enzymologia
  • Enzymy w żywności i ich analityka
  • Fizjologia komórki roślinnej i zwierzęcej
  • Food fermentation
  • Wprowadzenie do wybranych technik biologii molekularnej
  • Wybrane zagadnienia z enzymologii żywności
  • Zastosowania kultur in vitro
  • Żywność GMO

 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Wydział Technologii Żywności
ul. Balicka 122
30-149
Kraków
12 662 47 48
12 662 47 48
wtzyw[a]urk.edu.pl
ESP:/URKRAKOW/wtz
© 2019 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Projekt i wykonanie strony: Dział Informatyki UR